Muziekteam

Als muziekteam zijn we een belangrijk onderdeel van de gemeente. Er worden muzikale gaven en talenten ingezet, om God te geven wat Hem toekomt. We willen via deze pagina jullie kennis laten maken met het muziekteam en de activiteiten die we zoal doen.

Het muziekteam van de Baptistengemeente Appingedam geeft muzikanten de mogelijkheid om God te dienen. Met hun talenten en muzikale gaven ondersteunen we de gemeente in het lofprijzen en aanbidden tijdens de dienst. De wekelijkse oefenavonden zijn de voorbereiding op de zondagsdiensten. Hierin wordt ook aandacht besteed aan onze geestelijke groei in de vorm van een korte overdenking, gerelateerd aan lofprijs en aanbidding en muziek in de gemeente. Ook wordt er aandacht besteed aan het bidden en voorbede voor de zieken e.d. Verder is er stemvorming voor de zangers en oefenmomenten voor de muzikanten.

Naast Zondagsdiensten, ondersteunen we ook de speciale diensten. Deze zijn een aanmoediging om muzikaal te groeien. Door middel van de diensten en bij andere evenementen, zijn de teamleden actief betrokken bij het doorgeven van het Woord van God door muziek en het leiden van anderen in aanbidding.

 

 • Zangleidersteam

  Onderdeel van het muziekteam is het zangleidersteam. De zangleid(st)ers zorgen voor een programma wat afgestemd is op de preek of het thema van die dienst. Verder volgen zij workshops en dergelijke, om het zangleiderschap praktisch in te vullen. 

 • Geluidsteam

  Ons geluidsteam is onmisbaar binnen het team, ze verzorgen alles wat te maken heeft met geluid zodat alles goed hoorbaar is tijdens de diensten. Niet alleen voor de mensen in de zaal maar ook voor de muzikanten en zangers. 

 • Beamerteam

  Tijdens de diensten worden de teksten van de liederen geprojecteerd op een scherm zodat iedereen de handen vrij heeft om God groot te maken. Ook worden er regelmatig filmpjes via de beamer vertoond en gebruiken sprekers het voor hun preek.

 • CCBA

  Om de activiteiten en onderlinge samenwerking in goede banen te leiden heeft het muziekteam een bestuur, CCBA genaamd. In dit bestuur is het zangleidersteam, het geluidsteam en het muziekteam zelf vertegenwoordigd. In onderlinge samenwerking proberen we onze visie op een praktische manier in te vullen.